Rydercup 2020

22. maj blev dagen hvor tyren blev tæmmet

En skøn fredag morgen i maj, hvor solen stod højt på himlen og der kun lå en svag brise over Brøndby golfs anlæg, som igen i år var rammerne for afviklingen af årets Ryder Cup event mellem B-77 og de regerende mestre fra RSIK. Optakten var dog ikke uden dramatik, da klubejeren allerede i ugen op til eventen, havde annonceret at han på grund af rygproblemer måtte melde afbud til den planlagte regionsmatch, og derfor også var tvivlsom til Ryder cup eventen. Men rigelig med hvile og omsorg fra hustruen, var medvirkende til at klubejeren dagen før matchen meldte sig klar til kamp.

Årets match blev vanen tro skudt i gang, med en indledende introduktion omkring matchproportionerne samt information omkring de restriktioner vi stadig er omfattet af på grund af Covid-19. Da uret ramte 09:00 slog den første bold ud, og alle spiller kom godt afsted uden behov for at slå provisoriske bolde med. Derefter slog de resterende 5 bolde ud med 10 minutters mellemrum, og alle bolde havde forladt 1ste. tee kl. 09:50.

Uden på banen var der overalt en rigtig god stemning, og det var tydeligt at mærke at spillerne hyggede sig gevaldigt i de respektive bolde. Det var tydeligt at se på spillerne at se hvordan det gik på runden, da enkelte medlemmer var travlt optaget med at tale til de højere magter, hvor andre havde valgt den mere neutrale position ved at kigge dybt i græsset i stedet, men på trods af dette var stemningen virkelig god.

De første bolde var inden i klubhuset efter 4 timer, og ved første optælling havde B-77 indledt en komfortabel føring på 7½-½. RSIK’s kaptajn kom ind i den tredje bold, hvor B-77 igen i år viste vilje og rummelighed ved at udlåne Steen Frisch til RSIK’s hold, og da scoren var registreret fra bold tre, var føringen blevet markant reduceret med 4 point så stillingen nu var 7½-4½. Da var dog stadig gejst og hovmod i B-77 lejren. Da bold 4 kommer til klubhuset, er meldingen at RSIK vinder begge singler, men at B-77 vinder matchen samlet, og det må siges at være rigtig godt gået, så matchen deles ligeligt og stillingen en nu 9½-6½ i B-77 regi.

Vendepunktet bliver dog da bold 5 kommer ind, og meldingen herfra er at RSIK rydder bordet i denne match, og at B-77 nu for første gang er bagud med 9½-10½. Dette forstummer naturligvis ansigtsudtrykket på B-77 spillerne, som har været foran igennem hele dagen og nu spændt venter på den sidste bold, og da den restituerede klubejer kan oplyse at han vinder sin match med 2-1, og at de samtidig vinder holdmatchen ender matchen derfor 3-1 til B-77, ville jublen ikke ende tage og B-77 kunne trække sig sejrrigt ud af Ryder Cup matchen mod RSIK med den mindst mulige margin med en samlet sejr på 12½-11½.

Så stort tillykke til 77’ere med at pokalen nu er tilbage, og at tyren blev tæmmet med mindst mulig margin.

/ Redaktionen aka. Jan Engstrøm

Resultatet: